Welkom
Telefoon 06 -23 14 58 86
Volg ons
Top

Energiek werken én leven.

Wandelen, ja het blijft toch één van de beste remedies voor een energiek (werkend) leven.

Duurzame inzetbaarheid, samenwerken en verbinden, vitaliteit, blijven bewegen tijdens het thuiswerken, fysieke klachten, gezondheid, werkgeluk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal onderwerpen waar je binnen jouw organisatie aandacht voor hebt of waar jezelf mee bezig bent.

Wandelen is een steengoed middel wat past binnen elk van deze onderwerpen.

Tip 1. Wandel effectief

Wandelen is goed voor zowel de mentale als fysieke conditie. Wandelen is het medicijn tegen rugpijn. Pieker je veel of vind je het lastig om negatieve gedachten om te zetten/los te laten ga dan “bewust” of mindful lopen. Neem de omgeving in je op en geniet ervan. Heb je fysieke klachten vanwege stress, burn-out of RSI stap dan juist stevig door. Tijdens het wandelen maak je stoffen aan als endorfine, serotonine en dopamine en hier word je gelukkig van.

Voor werkgevers organiseer bijvoorbeeld eens een stappencompetitie, overleg lopend, stimuleer lunch wandelen, maak gebruik van wandelcoaching etc.

Tip 2. Maak van wandelen routine

Pas het wandelen in een (werk)schema wat voor jou past. Heb je nooit eerder gewandeld begin dan met een korte wandeling. Koppel het aan vaste gewoonten of aan jouw nieuwe thuiswerk omgeving of aan jouw nieuwe goede voornemens voor 2021 bijvoorbeeld afvallen. Normaliter ging je wellicht met de trein naar kantoor. Gebruik deze tijd om te wandelen. Kijk bij welk overleg je kan wandelen want wist je dat bewegen voor een betere doorbloeding zorgt. Dit activeert het brein en maakt creatiever. Creativiteit is één van de 21e eeuwse vaardigheden. Oefen met de kids rekensommen door 1,5 km plus 0,5 km = x meter letterlijk samen te lopen. Deze som vergeten ze nooit meer!

Voor werkgevers plan bijvoorbeeld geen afspraken tussen 12.00 en 13.00 uur en stimuleer beweging. Maak je vergaderingen 15 minuten korter en loop in dit kwartier een blokje om.

Tip 3. Zorg voor plezier

Wandelen alleen is heerlijk alleen met anderen kan het nog veel leuker zijn! Vraag jouw collega(s), (schoon)moeder, vriend(in), partner om gezellig met je mee te gaan. Neem je thermoskan mee of bestel ergens een coffee/thee to Go. Loop eens in een andere omgeving, je zult zien dat je ongemerkt langer loopt omdat je nieuwsgierig wordt wat er nog komen gaat.

Wist je dat als je naast iemand loopt het gesprek ook vaak makkelijker gaat. Dit komt omdat je niet iemand recht in de ogen hoeft te kijken, je ervaart meer ruimte en kan makkelijker stiltes laten vallen en emotie kan er makkelijker zijn. Hierdoor ervaar je zelfs aan een lastig gesprek ook meer plezier. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van apps, natuurroutes, speurtochten om het wellicht nog aantrekkelijker, uitdagender, leerzamer te maken. Door bijvoorbeeld de monumentale bomen route in Dordrecht te lopen.

Voor werkgevers stimuleer wandelend overleg daar waar het kan. Organiseer activiteiten waarbij wandelen een must is, dit voor de gezondheid van jouw mensen en je vergroot hierbij ook nog eens het werkplezier. Voer je sollicitatiegesprek wandelend en ook kennismaken met een nieuwe collega kan prima lopend. Je zult versteld staan van de mooie gesprekken die jij voert.

En weet je wat zo mooi is aan wandelen en aan bovengenoemde tips het kan overal en altijd! Dichtbij elkaar en op 1,5 meter afstand.

Wil je nog meer tips of eens sparren over bovenstaande onderwerpen, tips, activiteiten mail, app of bel mij dan op info@bbenergiek.nl of 06-23145886.

Ik wens je veel wandel plezier en veel energie toe.

Fijn weekend.

BBenergiek, Barbara