Welkom
Telefoon 06 -23 14 58 86
Volg ons
Top

Talent inzetten voor een ander en samen zijn …..

Twee simpele “zinnetjes” zo op het 1e gezicht, niks nieuws denk je misschien. Toch hebben ze mij afgelopen week enorm aangesproken.

Waarom?

Talent inzetten voor een ander …..

Afgelopen week hebben we het tweede event “het Gelukslab” georganiseerd. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement voor leidinggevenden en medewerkers binnen de Drechtsteden. Het thema dit jaar was “Het doorbreken van patronen”.

Nu hebben de meesten van jullie door alle corona maatregelen afgelopen periode vast heel veel patronen doorbroken. Gewenst of ongewenst.

Wij hadden drie ongelooflijk mooie sprekers. Maurice van Rooijen van Jonge Geesten, die ons meenam om op een andere manier te kijken naar alle generaties op de werkvloer. Zijn we echt anders? Wat kan de oude rot in zijn vak van de jongeren leren? Waar vinden we elkaar? Prof. Dr. Lidewey van der Sluis nam ons mee in het onderwerp leiderschap. En niemand minder dan Lucia Rijker die ons leerde om ons beste zelf te zijn. Lucia vertelde over haar persoonlijke en niet altijd even makkelijke levenslessen.

“We kunnen de omgeving niet altijd controleren alleen je kunt wel keuzes nemen hoe je er over denkt. Je potentie naar boven halen en je talent inzetten voor een ander. Being of Service! Dit geeft energie, voldoening, plezier, je levert toegevoegde waarde, etc.”.

Samen zijn ……

Kreeg voor mij afgelopen week een dubbele lading. De eerste was direct op maandagochtend waar ik het event “Het Gelukslab” vanuit het Dordrechts Museum met alle bovenstaande “sterren” mocht hosten. Het was een feestje om weer eens op locatie te zijn i.p.v. in mijn eentje op mijn thuiswerkplek. Later in de week volgde nog een live webinar met het thema “De verlening” waarin ik samen met mijn oude collegae e.e.a. heb verteld over Duurzame inzetbaarheid voor de doelgroep 60+.

De tweede was de overwinning van Rob Kemps. Je kent hem vast van de Snollebollekes of nu (pas) doordat hij meespeelde met het tv-programma de Slimste Mens. Rob heeft veel mensen verrast met de winst die hij behaalde met het goede antwoord: het liedje van Willeke Alberti, Samen zijn.

In zijn speech direct na het winnen van De Slimste Mens kon Kemps alleen de woorden ‘ongelofelijk, nondeju’ uitbrengen. Maar daarna volgde een heuse overwinningsspeech. Daarin zei hij dat welke opleiding je ook hebt (‘LTS zwakstroom of een middelmatige horecaopleiding’), je heel ver kan komen als je ‘eens Wikipedia volgt of een boek leest’. “Dan kom je nog best ver als je je best doet”.

Hier gaat het bij inzet van je talenten ook om, je best doen om alles uit jezelf te halen en te delen met anderen. Prof. Dr. Lidewey van der Sluis beschrijft in haar boek Talent is goed, Ambitie is beter dat door je in te spannen, in jezelf te geloven je heel ver kunt komen.

Wil jij net als ik; patronen doorbreken en iedereen inzetten op zijn/haar talent? Laten we hier dan vandaag mee beginnen door het samen te doen. Anders te kijken naar je collega, buur-vrouw/man, elkaar te inspireren, uit te dagen en elkaar te complimenteren op de weg naar ieders eigen TOP. Hopelijk kunnen we binnenkort ook weer samen zijn.

Ik gun jou en al de mensen die talent hebben:) een hele mooi week!

BBenergiek

Barbara

PS: ontwikkelen is niet per definitie leuk alleen je weet nu dat je het je zoveel moois gaat brengen.